Lézergravírozás

A lézer, egy változtatható frekvenciájú és erősségű lézerfénnyel, melynek mozgását egy tükör irányítja. Nagy pontossággal égeti bele a gravírozandó ábrát a felületbe. A változtatható frekvenciának és erősségnek köszönhetően, rendkívül sokféle anyagot képes megjelölni: fémet, műanyagot, pácolt fát, gumit egyaránt. Bevonatos (festett vagy galvanizált) fémek esetén lehetőség van csak a legfelső réteget eltávolítani, és így a festék alól előtűnik a fém eredeti színe. A pácolt fa gravírozásakor is a legfelső, festett réteg ég el, így láthatóvá válik a fa eredeti színe. A gravírozás során nem fontos, hogy a felület sima és egyenes legyen, mivel a gépünk alkalmas 3D felületek lekövetésére is. Szerszámgyártásban gravírozó gépünk kimondottan alkalmas gázelvezetők, dátum rács, fészekszánok és alapanyag jelölések kialakítására. Továbbá alkalmas réz elektródák gyártására is.

Ismertető

LWS-A, három tengelyes lézerjelölő állomás

Rugalmas
A három oldalról nyitott portálszerkezet és a megmunkálási sík mozgatásának vagy eltávolításának lehetősége kombinálva lehetővé teszi a nehéz és nagy darabok feldolgozását. Az LWS rendszerek testreszabhatók minden igény kielégítésére (például automatikus folyamatok).

Moduláris 
Az LWS rendszerek számos standard funkcióval felszerelhetők, mint például a forgó jelölőtengely és a jelölőfej a szög beállításához, valamint a koaxiális látórendszer (CVS), amely ideális az automatikus és nagy pontosságú folyamatokhoz.

Erőteljes és intuitív
A műszaki és esztétikai részletekre különös gondossággal ellátott, erős szerkezet garantálja az eredmények időbeni ismételhetőségét. Az ergonómikus kialakítás a SISMA által kifejlesztett szoftverrel kombinálva megkönnyíti az LWS rendszerek használatát még bonyolult folyamatok esetén is.

Mobil lézergravírozás